SCANIA SUOMI OY, PIRKKALA

TOIMISTO- JA KORJAAMORAKENNUS, PIRKKALA, 3 600m2

2020

Raiski Arkkitehdit Oy ja Scania Suomi Oy:n yhteistyö on jatkunut Tampereen Lakalaivan toiminnan siirtyessä Pirkkalaan. Raiski Arkkitehdit Oy on valittiin arkkitehti- ja pääsuunnittelijaksi uuden Pirkkalan toimipisteen uudisrakennukseen. Aiemmin toteutetut yhteishankkeet kuten Hämeenlinnan toimipisteen uudisrakennuksen suunnittelu, Hämeenlinnan toimipisteen laajennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu, Lohjan toimipisteen muutossuunnittelu sekä Helsingin pääkonttorin muutossuunnittelu ovat luoneet hyvän läpileikkauksen perehtyä tilaajan erityisin toimintatapoihin sekä odotuksiin nykyaikaisesta korjaamo- ja toimistorakennuksesta. Omaksuttuja oppeja on täydennetty ja muokattu erityisvaatimuksilla, joita on saatu Scanian Suomen ja Ruotsin kiinteistönhallinnoilta. Korjaamorakennuksen arkkitehtisuunnittelu toteutettiin tiiviissä yhteistyössä alan parhaimpien osaajien kanssa.

Uudisrakennus koostuu raskaiden ajoneuvojen korjaamo-, toimisto- ja koulutustiloista. Palvelukeskuksessa on yhteensä 15 raskaan kaluston korjaamopaikkaa, joista 7 on läpiajettavia. Korjaamopaikoista kaksi on täyspitkiä huoltokuilupaikkoja, joista toinen on katsastuslinja ja toinen on täyspitkä vauriokorjaamopaikka. Huoltotiloissa sijaitsee myös omaan käyttöön tarkoitettu pesupaikka.

Kaksikerroksisen kiinteistön ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat korjaamotilojen lisäksi asiakaspalvelu sekä ajoneuvo-ja palvelumyynti. Toisessa kerroksessa sijaitsevat kahvila -ja ravintolatilat, koulutustila, neuvottelutilat sekä henkilökunnan sosiaalitilat saunoineen.

3 458ke-m2 laajuinen Scania-keskus sijaitsee 29 500m2:n tontilla Valtatie 3:n välittömässä läheisyydessä Linnakallion teollisuusalueella Pirkkalassa.

Scanian arvojen mukainen kestävä kehitys on huomioitu kiinteistön energiaratkaisuissa. Energialähteenä on maalämpö ja tilojen valaistus on toteutettu led-valoilla. Palvelukeskuksessa työskentelee noin 30 työntekijää.

Rakennuttajakonsultti: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Pääurakoitsija: Lujatalo Oy

scania suomi TOIMISTO- JA KORJAAMORAKENNUS, PIRKKALA
scania suomi TOIMISTO- JA KORJAAMORAKENNUS, PIRKKALA
scania suomi TOIMISTO- JA KORJAAMORAKENNUS, PIRKKALA
scania suomi TOIMISTO- JA KORJAAMORAKENNUS, PIRKKALA
scania suomi TOIMISTO- JA KORJAAMORAKENNUS, PIRKKALA