AS OY HÄMEENPUISTO 37

ASUINKERROSTALON KOROTUSKERROS JA PERUSKORJAUS, TAMPERE, 5 497m2

2021

Tampereen Hämeenpuisto on 1830-luvun kaupunkisuunnitteluun liittyvä pisin yhtenäinen puistokäytävä Pohjoismaissa. Carl Ludvig Engel suunnitteli puistoesplanadin v.1836 Helsingin Espan mallin mukaisesti. Hämeenpuisto on keskeinen etelä-pohjoissuuntainen viherverkon ja jalankulun yhteys, joka yhdistää Näsinpuiston ja Eteläpuiston sekä Näsijärven ja Pyhäjärven.

Tälle arvokkalle kaupunkialueelle Raiski Arkkitehdit Oy suunnitteli toteutettavan korjaushankkeen, jossa v.1939 rakennettu kantarakennus saa yhden uuden asuinkerroksen ja 21 uutta cityasuntoa. Korotuskerroksen yhteydessä rakennukseen tehdään myös muita isoja peruskorjauksia kuten julkisivukorjaus, linjasaneeraus sekä hissit uusitaan. Asuinrakennuksen korjausrakentaminen.

Asuntojen arkkitehtisuunnittelussa on sovitettu urbaaneja kaupunkiasuntoja vanhaan rakennuskantaan. Asunnoista on suunniteltu tehokkaita kaupunkiasuntoja yhden tai kahden hengen talouksille. Huoneistojen laajuus on pidetty tehokkaan pienenä toteuttaen pohjaratkaisut kuitenkin niin, että tilallisuus mahdollistaa arjessa tarvittavan laadukkaan varustelun sekä funktionaaliset asuntopohjat viihtyisän sisustuksen toteutukseen. Jokaisessa asunnossa on parvikerros vuoteelle ja vaatesäilytykseen sekä lisäksi monessa asunnossa on parvella tila myös työpisteelle, joka mahdollistaa etätyön tekemisen häiritsemättä alemman kerroksen elämää.

Kaikissa Hämeenpuistoon suuntautuvissa asunnoissa on omat lasikatetut ja lasitetut terassit. Asunnot on varustettu huoneistokohtaisen saunan sijaan kylpylähenkisillä raikkailla kylpyhuoneilla.

Rakennuttajakonsultti: Insinööritoimisto Tivira
Pääurakoitsija: Tampereen Julkisivutekniikka Oy

AS OY HÄMEENPUISTO 37, ASUINKERROSTALON KOROTUSKERROS JA PERUSKORJAUS, tampere
AS OY HÄMEENPUISTO 37, ASUINKERROSTALON KOROTUSKERROS JA PERUSKORJAUS, tampere